Kindervrijmarkt op Koningsdag!

Koningsdag 2018

Drumfanfare TTH en Dorpshuis De Juffrouw hebben ook dit jaar de handen ineengeslagen om op Koningsdag de Kindervrijmarkt en het Culturele Podium te organiseren. We hopen dat het voor de vijfde keer op rij een geslaagd evenement wordt! Bij mooi weer zal op het plein voor het Dorpshuis de Kindervrijmarkt van Hazerswoude-Dorp plaatsvinden! Kinderen van 4-12 jaar kunnen tussen 10.00 uur en 14.00 uur onder begeleiding van een volwassene hun oude spulletjes en speelgoed verkopen. Schuilt er misschien een topverkoper in jou? Meld je dan snel aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Naast de Kindervrijmarkt is er nog veel meer te doen op het plein! Vanaf 11.00 uur zullen er verschillende verenigingen op het culturele podium hun kunsten laten zien. Zo zullen naast Drumfanfare TTH ook de koren De Troubadours en 50 Tinten Grijs optreden. Remco Lammers geeft met zijn gitaarleerlingen een optreden en Daan en Rene zullen in een workshop laten zien en horen wat trommelen is. Ook Dansgroep Soofit is van de partij! Bij Kinderopvang Apentrots kan je je laten schminken en op het terras van de Juffrouw heerlijk genieten van koffie met oranjegebak. Kortom, een bruisende Koningsdag. Mis het niet en hopelijk zien we u dan!

ALV in teken van bestuurswisselingen

Vrijdag 8 maart stond de Algemene Leden Vergadering in het teken van diverse bestuurswisselingen. Voorzitter Chris Zintel gaf na zeven jaar de voorzittershamer over aan zijn opvolger Ester Sol, die door de vergadering unaniem als nieuwe voorzitter werd gekozen. Chris heeft in die zeven jaar zich steeds ingezet voor de professionalisering van de vereniging. Met zijn aanstekelijk enthousiasme wist hij de club op een positieve manier te ontwikkelen. Zo breidde hij in een tijd dat het lastig is bestuursleden te vinden, het bestuur uit van 5 naar 7 bestuursleden. Chris stapt nog niet helemaal uit het bestuur en zal nog even doorgaan als algemeen bestuurslid. Lisette van den Broek neemt na vier mooie jaren wel afscheid als bestuurslid waarin ze zich met succes en vol overgave bezig hield met alles rondom de muzieklessen en de leerlingen. Lisette wordt opgevolgd door Rianne Wessels. Chris en Lisette werden bedankt voor hun bijdrage aan de ontwikkeling van de vereniging waarna er gezamenlijk nog een drankje werd gedronken. We wensen Ester en Rianne veel succes en plezier in hun nieuwe functie!

Drumfanfare TTH onthult nieuwe showtitel: Alleen op de wereld

Het zal u waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat het vandaag 14 februari en dus Valentijnsdag is. De meest romantische dag van het jaar en het uitgelezen moment om iemand de liefde te verklaren of je geliefde wat extra aandacht te geven. Als dag van de liefde is het een mooie gelegenheid om tijd door te brengen met de mensen om je heen en de mensen die je lief zijn. Maar wat als er niemand is met wie je zo’n dag kunt vieren? Als je geen vriend of vriendin, geen vrienden en zelfs geen familie hebt? Als je, kortom, alleen op de wereld bent?

Precies dit gegeven, het gevoel alleen op de wereld te zijn, zal het thema vormen van de nieuwe showproductie van Drumfanfare TTH. In 1878 schreef Hector Malot er een wereldberoemd geworden jeugdroman over, in het Nederlands getiteld Alleen op de wereld. Dit boek vormt het uitgangspunt van de gelijknamige show van Drumfanfare TTH. Het verhaalt van Remi, een jongen die helemaal op zichzelf is aangewezen, zonder familie en zonder thuis.

Hij probeert er zo goed en zo kwaad als het gaat toch het beste van te maken en jaagt in zijn eentje het geluk na. Maar telkens wanneer hij het net gevonden lijkt te hebben, wordt hij weer verlaten. Hij ontmoet nieuwe mensen en sluit nieuwe vriendschappen, maar stuk voor stuk laten ze Remi uiteindelijk toch in de steek. De showproductie Alleen op de wereld geeft een muzikale indruk van het gevoel voortdurend verlaten te worden, en geeft de toeschouwer een idee hoe het voelt om alleen op de wereld te zijn.

De muzikanten van Drumfanfare TTH zijn al maanden bezig met het instuderen van de muziek en choreografie van Alleen op de wereld. Op de eigen Taptoe Hazerswoude, die gehouden wordt op 15 juni 2019, zal deze show in première gaan. Een datum om alvast in de agenda te zetten. Benieuwd naar meer details over de nieuwe show van TTH, bijvoorbeeld welke nummers er deel van uit zullen maken? Houd alle social media-kanalen van Drumfanfare TTH in de gaten en blijf op de hoogte!